Podcastul Reporterii | Despre soarta literaturii în epoca digitală, într-un nou produs al Europei Libere

Vitalie Ciobanu și scriitorul Radu Vancu, în studioul Europei Libere.

Vitalie Ciobanu, protagonistul principal al acestui episod din „Reporterii”, nu este reporter. Este scriitor, critic literar, eseist, publicist, iar de curând și ... youtuber.

O voce care a răsunat de decenii la Europa Liberă Moldova, Vitalie Ciobanu a lansat recent un produs media nou – podcastul video „Cultura la frontieră”, difuzat pe YouTube. Podcastul completează familia de produse digitale ale Europei Libere Moldova, creând un spațiu pentru a dezbate subiecte din lumea culturii și artelor, a examina evenimente, opere și probleme din domeniul cultural din R. Moldova și nu doar.

Your browser doesn’t support HTML5

Despre soarta literaturii în epoca digitală, într-un nou produs al Europei Libere

„În Reporterii”, re-difuzăm în versiune audio prima ediție, avându-l ca invitat pe scriitorul de la Sibiu, Radu Vancu, iar ca temă principală – literatura în epoca digitală. Cei doi discută între altele despre:

  • cum sunt puse tehnologiile digitale în slujba promovării literaturii,
  • cum rețelele solciale ca Instagramul pod duce la răspândirea virală a poeziei, succesul autorilor pe Internet.
  • ce caută tinerii în literatura de azi și importanța interacțiunii lor cu autorii în viață.
  • cum sunt din nou în vogă romanele mari, în ciuda ritmurilor alerte ale vieții și a lipsei de timp.

„Cultura la frontieră” a debutat pe 25 iunie și are un episod nou o dată la două săptămâni. Dacă în fiecare episod în parte Vitalie Ciobanu planifică să-și „chestioneze” câte un singur invitat, apoi podcastul în întregime va chestiona, în intenția autorului, „rolul culturii într-o societate amenințată, ca a noastră”. Pentru a urmări „Cultura la frontieră", vă îndemnăm să vă abonați la canalul de YouTube al Europei Libere Moldova.

Cu un episod nou în fiecare luni, „Reporterii” este un podcast în care relatăm pentru ascultătorii noștri - cei care ne ascultă în mașină, în căști în transportul public sau acasă, înainte de culcare – la ce proiecte lucrează reporterii Europei Libere pentru site-ul nostru, pentru paginile noastre de Facebook și Instagram, pentru canalul de YouTube. Vă puteți abona la podcast pe platformele Apple Podcast, Google Podcast, pe YouTube, iar ascultătorii din străinătate îl pot găsi și pe Spotify. Audiție plăcută!