Potrivit surselor Europei Libere, este vorba despre deputații Viorel Barda, Adrian Belîi, Larisa Voloh, Vitalie Gavruc, Maria Gonța, Liliana Grosu, Natalia Davidovici, Alina Dandara, Dorian Istratii, Mariana Cușnir, Mihail Leahu.
Decizia i-a fost comunicată ambasadorului R. Moldova la Moscova, Lilian Darii, convocat pe 20 noiembrie la Ministerul rus de Externe. Aceasta a fost o reacție la decizia Serviciului de Informații și Securitate de a bloca șase posturi TV și 30 de site-uri pe care Rusia ar fi putut să le utilizeze pentru manipularea alegerilor locale din R. Moldova.
„Indiferent de deciziile sau răspunsurile Moscovei, ne angajăm să continuăm să protejăm spațiul nostru informațional împotriva oricărei ingerințe externe și să menținem o poziție fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride și încercărilor de destabilizare a țării noastre”, a comentat decizia Moscovei Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al Ministerului moldovean de Externe.
- Te-ar putea interesa și: Rusia declară un angajat al ambasadei R. Moldova persona non grata și interzice accesul în țară unor oficiali moldoveni
Imediat după începutul invaziei ruse în Ucraina, R. Moldova a restricționat difuzarea la televiziune a știrilor, conținutului analitic, militar și social-politic produs de Rusia, permițând doar emisiuni de divertisment și filme.
Tot din cauza războiului, relațiile Chișinăului cu Moscova s-au deteriorat rapid. Anul acesta, președinta Maia Sandu a acuzat Moscova că a pus la cale o lovitură de stat împotriva guvernului de la Chișinău și că încearcă să destabilizeze situația din țară.
### Vezi și... ### Moscova amenință să ia măsuri împotriva jurnaliștilor moldoveni acreditați în Rusia, deși oficial nu există niciunul