Sezonul medaliilor a început

Cu prilejul Zilei lucrătorului din cultură, marcată în a treia duminică a lunii mai, președinta Maia Sandu a acordat distincții unui număr de 17 personalități ale culturii, inclusiv interpreți de muzică populară, actori, pictori, un critic de artă, o prim-balerină, un prim-dirijor, un artist de circ...

Dacă până acum se putea spune că Maia Sandu este o președintă mai cunoscută pentru retragerea de distincții (vezi cazul Plahotniuc, dar și Filat), gheața s-a spart și în direcția cealaltă.

Șefa statului a avut și până acum ocazii similare de a conferi distincții. De la începutul anului, s-au marcat alte nouă sărbători profesionale, inclusiv Ziua Diplomatului, Ziua Procuraturii, Ziua autonomiei locale şi a lucrătorului din administrația publică locală, Ziua Contabilului, Ziua Salvatorului, Ziua Geologului, Ziua bibliotecarilor, Ziua lucrătorului din gospodăria de locuințe și deservire comunală, Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale. Ca să nu mai vorbim de alte prilejuri frumoase ca Dragobetele, Mărțișorul, Ziua securității și sănătății în muncă, sau Ziua Libertății pentru omagierea tinerilor care au manifestat pașnic în numele libertății și democrației, marcată pe 7 aprilie.

Asemenea ocazii nu ar fi scăpat probabil unor predecesori ai Maiei Sandu mai experimentați.

Dar nu-i nimic. Nu este totul pierdut! Până la alegerile parlamentare anticipate, mai sunt tocmai 12 sărbători profesionale! Iar exact pe 11 iulie pică Ziua pescarului.

V-ar mai putea interesa:

Împăcarea electorală (comics)

La o țară mică, un titanic pe potrivă

Cine vrea să-i fure identitatea lui Renato?