Linkuri accesibilitate

La o țară mică, un titanic pe potrivă


Liderul socialiștilor, Igor Dodon, și cel al comuniștilor, Vladimir Voronin, s-au înțeles, pe 11 mai, ca partidele lor să se unească într-un bloc electoral comun, pentru a-i înfrânge pe unioniști la parlamentarele anticipate din 11 iulie.

Cei doi politicieni au colaborat strâns, ca membri ai aceluiași partid, înainte de 2011. Dar Dodon a părăsit atunci Partidul Comuniștilor și a relansat Partidul Socialiștilor, luându-i lui Voronin o mare parte a electoratului comunist.

Cei doi și-au spus unul altuia „trădător care s-a vândut pe bani” (Voronin despre Dodon) și „bătrânel mincinos, obosit și rătăcit” (Dodon despre Voronin).

Dar „pericolul real” al venirii la putere a „forțelor de dreapta unioniste” pe 11 iulie, amenințând „statalitatea”, le-a dictat celor doi să-și depășească animozitățile personale pentru a crea blocul comun, după cum suna un comunicat al comuniștilor.

Planul celor doi așadar este limpede: să ofere o alternativă electoratului unionist. În locul forțelor unioniste care nu se mai unesc, votați cu niște foști dezbinați pentru care unirea la loc nu e mare scofală, se pot uni măcar și zilnic.

V-ar mai putea interesa:

Cine vrea să-i fure identitatea lui Renato?

Jumătățile de vaccin

Atâta l-a stropit, până l-a topit!

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG