Linkuri accesibilitate

La o țară mică, un titanic pe potrivă


Liderul socialiștilor, Igor Dodon, și cel al comuniștilor, Vladimir Voronin, s-au înțeles, pe 11 mai, ca partidele lor să se unească într-un bloc electoral comun, pentru a-i înfrânge pe unioniști la parlamentarele anticipate din 11 iulie.

Cei doi politicieni au colaborat strâns, ca membri ai aceluiași partid, înainte de 2011. Dar Dodon a părăsit atunci Partidul Comuniștilor și a relansat Partidul Socialiștilor, luându-i lui Voronin o mare parte a electoratului comunist.

Cei doi și-au spus unul altuia „trădător care s-a vândut pe bani” (Voronin despre Dodon) și „bătrânel mincinos, obosit și rătăcit” (Dodon despre Voronin).

Dar „pericolul real” al venirii la putere a „forțelor de dreapta unioniste” pe 11 iulie, amenințând „statalitatea”, le-a dictat celor doi să-și depășească animozitățile personale pentru a crea blocul comun, după cum suna un comunicat al comuniștilor.

Planul celor doi așadar este limpede: să ofere o alternativă electoratului unionist. În locul forțelor unioniste care nu se mai unesc, votați cu niște foști dezbinați pentru care unirea la loc nu e mare scofală, se pot uni măcar și zilnic.

V-ar mai putea interesa:

Cine vrea să-i fure identitatea lui Renato?

Jumătățile de vaccin

Atâta l-a stropit, până l-a topit!

Previous Next

XS
SM
MD
LG