Zina o pârăște pe Maia Europei

Autoarea dialogului între Zina și Europa este Victoria Bălănuță Scutaru, câștigătoarea Concursului de Replici Politigraf, care este organizat săptămânal pe Facebook.

S-a împlinit, joi, o săptămână de când Zinaida Greceanîi a scris Consiliului Europei că Maia Sandu încearcă să-i dizolve parlamentul fără motiv și a cerut organizației de la Strasbourg, și în română, și în franceză, să intervină pentru a media conflictul.

Președinta țării, a scris președinta parlamentului, și-ar viola propria obligație de a fi „putere neutră”. Ea trebuie readusă în „câmpul constituțional”, pentru că tentativa de a dizolva parlamentul în pandemie și a organiza alegeri anticipate este „absolut iresponsabilă”, poate avea „consecințe imprevizibile” pentru democrație și pentru statul de drept, se spune în scrisoare.

Cu alte cuvinte, Zinaida Greceanîi a cerut unei instituții pentru care organizarea de alegeri este mereu o soluție să se opună organizării de alegeri.

Dar nu-i nimic. Dacă în răspunsul său, presupunând că va exista unul, Consiliul Europei îi va atrage atenția asupra acestui lucru, Zinaidei Greceanîi va avea desigur cum să o întoarcă.

Va putea spune că a glumit. Doar scrisoarea trimisă Consiliului Europei are pe ea data de 1 aprilie!

V-ar mai putea interesa:

Stare de urgență cu doi de „dacă”

Fostul nu e Fost destul, dacă nu-și face partid

Igor Dodon are o poziție principială, chiar mai multe