În jur de 10 mii de oameni pe zi traversează pe un pod prăbușit linia de demarcare din estul Ucrainei
Timp de mai bine de 15 luni, peste două sute de mii de avioane au livrat circa 2,3 milioane de tone de provizii pentru orașul blocat, ceea ce i-a convins pe sovietici să pună capăt blocadei.
Regizorul ucrainean Oleh Sențov a discutat cu jurnaliștii Europei Libere despre viața în închisorile din Federația Rusă, despre cum îi văd rușii pe ucraineni și cum are de gând el să-i ajute pe cei rămași în detenție.
Nu și-a putut îngropa fiul timp de șase luni... Maria Gorinici, în vârstă de 80 de ani, locuiește chiar în „bătaia focului”, într-un sat aflat pe linia de demarcație din regiunea Donețk.
Adolescenta georgiană Mako Gomuri și-a pierdut ochiul atunci când forțele de ordine au dispersat cu violență protestele antiguvernamentale de la Tbilisi din luna iunie. Și nu a fost singura. Atunci, bandajul pentru ochi a devenit simbolul protestelor.
Interviu cu un europarlamentar britanic despre raportul „The Surkov Leaks”, ce demonstrează modul în care Kremlinul reinventează tactici din epoca sovietică pentru a-şi exercita puterea și a destabiliza țările vecine și oferă o viziune a strategilor și tacticilor Rusiei în Ucrainei.
Arhitecții și comunitatea civică a New Yorkului se străduie să prezerveze atît clădirile de patrimoniu arhitectural cît și spațiile în care sînt integrate.
Dezvoltarea RuNet-ului a reflectat toate schimbările sociale și politice din societatea rusească: de la libertatea deplină a anilor 1990, creșterea vertiginoasă a economiei din anii 2000 la introducerea cenzurii și a unor legi prohibitive în anii 2010.
La 30 de ani de la căderea comunismului in Europa Centrală și de Est, tineri din 12 țări din această regiune învață despre impactul comunismului asupra trecutului și prezentului țărilor lor. Programul „1989: Să ne spunem povestea” („Telling Our Stories: 1989”) a adus împreună 24 de participanți – 1
Încarcă mai mult