Istoricul și publicistul rus Valeri Solovei a declarat, în cadrul recentei Conferinței de la Riga pe probleme de politică externă și securitate, că Rusia tratează țările din vecinătate ca pe propria „gradină de zarzavaturi”
„Rusia este în pragul unor schimbări cardinale și rapide, care vor începe pe neașteptate și vor duce la schimbarea radicală a clasei politice de la Moscova. Iar cei de la Kremlin evaluează situația internă ca fiind una catastrofală”, declară istoricul rus Valeri Solovei, fost profesor la MGIMO.
În urmă cu 30 de ani - în 1989, doi frați s-au reunit după o perioadă îndelungată de timp în care au fost despărțiți de Zidul Berlinului. Înarmați cu 12 sticle goale de bere, o canistră cu kerosen și o cameră video de 8 mm, ei au demarat o campanie de acțiuni radicale.
Prea mici, prea bătrâni, prea adevărați… O generație pe cale de dispariție - pensionarii epocii post-sovietice - este imortalizată cu grijă și talent de o artistă din Novosibirsk, Irina Verhgradskaia.
În jur de 10 mii de oameni pe zi traversează pe un pod prăbușit linia de demarcare din estul Ucrainei
Timp de mai bine de 15 luni, peste două sute de mii de avioane au livrat circa 2,3 milioane de tone de provizii pentru orașul blocat, ceea ce i-a convins pe sovietici să pună capăt blocadei.
Regizorul ucrainean Oleh Sențov a discutat cu jurnaliștii Europei Libere despre viața în închisorile din Federația Rusă, despre cum îi văd rușii pe ucraineni și cum are de gând el să-i ajute pe cei rămași în detenție.
Nu și-a putut îngropa fiul timp de șase luni... Maria Gorinici, în vârstă de 80 de ani, locuiește chiar în „bătaia focului”, într-un sat aflat pe linia de demarcație din regiunea Donețk.
Adolescenta georgiană Mako Gomuri și-a pierdut ochiul atunci când forțele de ordine au dispersat cu violență protestele antiguvernamentale de la Tbilisi din luna iunie. Și nu a fost singura. Atunci, bandajul pentru ochi a devenit simbolul protestelor.
Încarcă mai mult