La Festivalul de Film de la Veneția a avut loc premiera filmului „Funeralii de stat” de Serghei Loznița. Documentarul ilustrează funeraliile lui Iosif Stalin și starea de spirit în Uniunea Sovietică după moartea dictatorului, în 1953.
Duminică la Moscova au loc alegeri în Duma orășenească. Candidații independenți nu au fost admiși la aceste alegeri. Zeci de mii de oameni au protestat în această vară pe străzile Moscovei, cerând alegeri libere. Majoritatea dintre ei erau tineri.
Regizorul ucrainean Oleh Sențov a fost eliberat și a ajuns la Kiev în cadrul unui amplu schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina.
Deținuții ucraineni, printre care și regizorul Oleh Sențov, eliberați în urma schimbului de prizonieri cu Rusia, au fost întâmpinați cu aplauze pe aeroportul din Kiev. Printre cei care i-au întâlnit a fost și președintele Volodimir Zelenski.
Regizorul ucrainean Oleh Sențov a fost eliberat și a ajuns la Kiev în cadrul unui schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. El a fost arestat de autoritățile ruse sub acuzații de terorism, considerate de apărători ai drepturilor omului, guverne și instituții occidentale drept motivate politic.
Două autobuze părăsesc închisoarea Lefortovo din Moscova, pentru a ajunge la aeroportul Vnukovo, unde sunt așteptate de un avion cu însemnele guvernamentale ale Ucrainei.
Pe 23 august, în plină zi la Berlin a fost ucis un fost luptător cecen, solicitant de azil. Presupusul asasin a fost reținut în scurt timp de poliția germană. Un grup de jurnaliști de investigație susține că suspectul ar putea avea legături cu serviciile secrete din Rusia.
O mamă și fiul își amintesc teroarea asediului din Beslan, care a început pe 1 septembrie 2004 și s-a terminat trei zile mai târziu, cu asaltul forțelor rusești.
Unii profesori, care au supraviețuit masacrului de la Beslan, continuă să muncească, urmăriți de grele amintiri ale zilelor din 2004, când în școala lor au fost ucise 334 de persoane.
Jāņi este sărbătoarea anuală a Letoniei, marcată la solstițiul de vară. Este singura sărbătoare mare care păstrează încă o tradiție letonă foarte străveche, precum împletirea coroanelor, săritul peste rug, cântece și dansuri specifice sau decorarea caselor cu ramuri de mesteacăn și stejar.
29 august este ziua în care URSS a detonat prima sa bombă nucleară, în 1949. 70 de ani mai târziu, cele patru decenii de teste nucleare la poligonul Semipalatinsk sunt privite ca o tragedie națională în Kazahstan. Oamenii care locuiesc în apropierea poligonului mai resimt efectele exploziilor.
Încarcă mai mult