Dezvoltarea RuNet-ului a reflectat toate schimbările sociale și politice din societatea rusească: de la libertatea deplină a anilor 1990, creșterea vertiginoasă a economiei din anii 2000 la introducerea cenzurii și a unor legi prohibitive în anii 2010.
La 30 de ani de la căderea comunismului in Europa Centrală și de Est, tineri din 12 țări din această regiune învață despre impactul comunismului asupra trecutului și prezentului țărilor lor. Programul „1989: Să ne spunem povestea” („Telling Our Stories: 1989”) a adus împreună 24 de participanți – 1
La Praga, un monument al comandantului sovietic, Ivan Konev, este ținta unei dezbateri aprinse. Unii locuitori au acoperit statuia cu graffitti și au stropit-o cu vopsea, în timp ce alții depun flori la picioarele mareșalului.
Sute de oameni au venit să-și ia rămas bun de la savantul udmurt Albert Razin, care s-a autoimolat în semn de protest față de intenția legislativului local din Ijevsk de a sprijini legea care dă întâietate limbii ruse față de limbile locale.
La Festivalul de Film de la Veneția a avut loc premiera filmului „Funeralii de stat” de Serghei Loznița. Documentarul ilustrează funeraliile lui Iosif Stalin și starea de spirit în Uniunea Sovietică după moartea dictatorului, în 1953.
Duminică la Moscova au loc alegeri în Duma orășenească. Candidații independenți nu au fost admiși la aceste alegeri. Zeci de mii de oameni au protestat în această vară pe străzile Moscovei, cerând alegeri libere. Majoritatea dintre ei erau tineri.
Regizorul ucrainean Oleh Sențov a fost eliberat și a ajuns la Kiev în cadrul unui amplu schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina.
Deținuții ucraineni, printre care și regizorul Oleh Sențov, eliberați în urma schimbului de prizonieri cu Rusia, au fost întâmpinați cu aplauze pe aeroportul din Kiev. Printre cei care i-au întâlnit a fost și președintele Volodimir Zelenski.
Regizorul ucrainean Oleh Sențov a fost eliberat și a ajuns la Kiev în cadrul unui schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. El a fost arestat de autoritățile ruse sub acuzații de terorism, considerate de apărători ai drepturilor omului, guverne și instituții occidentale drept motivate politic.
Două autobuze părăsesc închisoarea Lefortovo din Moscova, pentru a ajunge la aeroportul Vnukovo, unde sunt așteptate de un avion cu însemnele guvernamentale ale Ucrainei.
Pe 23 august, în plină zi la Berlin a fost ucis un fost luptător cecen, solicitant de azil. Presupusul asasin a fost reținut în scurt timp de poliția germană. Un grup de jurnaliști de investigație susține că suspectul ar putea avea legături cu serviciile secrete din Rusia.
O mamă și fiul își amintesc teroarea asediului din Beslan, care a început pe 1 septembrie 2004 și s-a terminat trei zile mai târziu, cu asaltul forțelor rusești.
Încarcă mai mult