Thousands of people gathered in Minsk on November 12 to honor an anti-government protester reportedly beaten to death by masked Belarusian security forces.
primarul din Praga Zdeněk Hřib a devenit voluntar și ajută medicii în așa-numita „zonă roșie”, unde se află pacienții cu coronavirus. Într-un interviu exclusiv, corespondenții Radio Svoboda au aflat cine conduce orașul în timp ce edilul lucrează în spital.
Președinția lui Joe Biden ar putea aduce schimbări majore de politică externă, cel puțin, în ce privește Acordul de la Paris privind schimbările climatice și Acordul nuclear cu Iranul.
Liderii Armeniei, Azerbaidjanului și Rusiei au semnat un nou acord de încetare a luptelor în regiunea separatistă armeană Nagorno-Karabah din Azerbaidjan. Anunțul, făcut luni, a scos mii de protestatari pe străzile din Erevan, unii au intrat cu forța în sediul guvernului și al Parlamentului.
Scene de haos au izbucnit în capitala armeană după ce prim-ministrul armean Nikol Pashinian a anunțat un acord intermediat de Rusia pentru a pune capăt ostilităților în conflictul armat din Nagorno-Karabah.
Opoziția continuă să protesteze în Georgia, cerând repetarea alegerilor generale din 31 octombrie, câștigate la limită de partidul de guvernământ, Visul georgian. Unii manifestanți au fost reținuți dar protestul s-a desfășurat în general fără incidente majore.
Numărul de cazuri de COVID-19 a depășit cifra de 50 de milioane la nivel mondial, mai multe țări europene rămân blocate, iar Danemarca a început să omoare nurci după ce a apărut o nouă tulpină de virus în ferme.
Duminică, 8 noiembrie au avut loc din nou proteste la care s-a cerut demisia lui Alexandr Lukașenka și organizarea de noi alegeri prezidențiale corecte. Peste o mie de persoane au fost reținute, între care șase jurnaliști. Unii au fost eliberați după scurt timp.
În lipsa dovezilor privind fraudarea alegerilor, mai multe posturi de televiziune din Statele Unite au întrerupt discursul președintelui american în exercițiu. În discursul său de la Casa Albă, Donald Trump a declarat că alegerile „i-au fost furate” și că va căuta dreptate în tribunale.
Numărarea voturilor pentru desemnarea următorului lider de la Casa Albă continuă în câteva state importante din SUA. Deşi rezultatele ar putea răsturna așteptările, atât Donald Trump, cât Joe Biden se declară optimiști și încrezători în victorie.
Cu cele câteva zeci de milioane de voturi exprimate prin poștă, rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA ar putea rămâne incert în noaptea de 3 spre 4 noiembrie, pentru desemnarea învingătorului în alegeri putând fi necesare zile sau chiar săptămâni de dispute și litigii.
Încarcă mai mult