În zilele 17-19 septembrie în Rusia au loc alegeri legislative. Rusia organizează alegeri inclusiv în Crimeea ocupată. Rada Supremă a Ucrainei a făcut apel către mai multe organizații internaționale să nu recunoască alegerile și să introducă sancțiuni.
Peste 100 de milioane de ruși sunt înscriși pe listele electorale, iar Kremlinul speră că un număr mare dintre aceștia vor veni la vot în cele trei zile (17 - 19 septembrie 2021) ale alegerilor pentru Duma de Stat și regionale.
Golos (Voce, în traducere din rusă) este o mișcare independentă de monitorizare a alegerilor din Rusia, care a fost etichetată drept „agent străin” de autorități, cu doar o lună înainte de alegerile parlamentare.
Ce se întâmplă acum în relațiile dintre Chişinău și Kiev, dar și cum vede Ucraina perspectiva reglementării transnistrene odată cu schimbarea puterii în Republica Moldova: o discuție cu expertul ucrainean Artiom Filipenko, de la Institutul Național de Cercetări Strategice din Ucraina.
În Afganistan, milioane de persoane sunt fără un loc de muncă, rezervele externe ale țării sunt înghețate, banii în numerar sunt tot mai puțini, iar bunurile și marfa de import puse în vânzare sunt pe sfârșite.
În urmă cu 20 de ani, 19 membri ai rețelei Al-Qaeda au efectuat cele mai grave atacuri teroriste care s-au produs vreodată în SUA. În doar câteva ore, atacatorii au lovit ținte centrale pentru economica și guvernul SUA, omorând aproape 3.000 de civili.
O familie din New York își amintește de unul din eroii evenimentelor din 11 septembrie / 9/11.
Doi jurnaliști care lucrează pentru ziarului Etilaat-e Roz, din Kabul, au fost reținuți de militanții talibani în timp ce documentau un protest pentru drepturile femeilor pe 7 septembrie.
Svetlana Țihanovskaia ar fi putut fi primul președinte democratic al Bielorusiei post-sovietice, dar victoria sa a fost furată, spune într-un interviu cu Europa Liberă raportorul Parlamentului European pentru Bielorusia, Petras Auštrevičius.
Europarlamentarul german este editorul unui studiu despre „Furtul Miliardului - o anchetă care încearcă să facă lumină cu adevărat sau numai agitație de ochii lumii”, apărut în aprilie 2021. Studiul a fost comandat de fracțiunea Stângii din Parlamentul European.
Scene suprarealiste din capitala afgană: extremiștii islamici care au preluat controlul asupra Afganistanului organizează întâlniri despre educația femeilor și patrulează străzile din Kabul cu arme fabricate de americani.
Nu mai sunt lăsați să decidă nici măcar felul în care se îmbrăcă, îndură foame și au ajuns să se bucure de orice fărâmitură de pâine împărțită de organizațiile de cartate... Este realitatea de astăzi de la Kabul, capitala Afganistanului.
Încarcă mai mult