Cum a fost percepută starea de urgență și carantina introduse în regiunea transnistreană din 17 martie, și ce probleme a developat această criză a coronavirusului în stânga Nistrului? Întrebări la care răspunde directorul Școlii de studii politice de la Tiraspol, Anatoli Dirun.
În Republica Moldova, ceremoniile de 9 mai s-au redus la depuneri de flori, mesaje pe Facebook și discursuri. La fel și în regiunea transnistreană, unde numărul contaminărilor cu noul coronavirus a ajuns la aproape 600.
Prim-ministrul Ion Chicu a vorbit la Europa Liberă despre împrumutul rusesc și implicațiile lui.
Paștele în regimul special impus de lupta cu pandemia de coronavirus este neobișnuit, poate chiar apăsător. Moldovenilor li s-a cerut să stea acasă de Înviere, slujbele de la miezul nopții vor fi fără enoriași.
Între 8 și 16 aprilie, evreii din întreaga lume sărbătoresc Pesah – Paștele evreiesc, timp în care își amintesc de eliberarea poporului Israel din robia egipteană de acum trei milenii.
Cantina socială din orașul Vulcănești își continuă activitatea în perioada pandemiei de coronavirus. Purtând echipamente de protecție, bucătăresele gătesc și distribuie prânzuri calde persoanelor în etate din localitate.
„Mărțișorul este un simbol care ne conectează cu rădăcinile noastre și le permite tinerilor să facă legătura cu strămoșii lor, cu trecutul lor”, spune Stela Moldovanu, fondatoarea grupului MăiestrIA.
Alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești au fost fixate pentru data de 15 martie, în rezultatul lor va fi suplinită vacanța funcției de deputat în legislativ.
Ce a fost în 1992 la Nistru? În noaptea de 1 spre 2 martie, forțele paramilitare, deschizând foc din pistoale-mitraliere, au ocupat sediul Comisariatului de poliție din Dubăsari.
Încarcă mai mult