Ne despărțim cu durere, cu păreri de rău, de scriitorul, publicistul şi traducătorul Vlad Pohilă. Vă propunem, pentru a ni-l reaminti, să-l ascultăm vorbind în acest film despre bătălia „pentru limbă și alfabet” de la sfârșitul anilor '80 și despre cum a evoluat situația limbii române în Republica Moldova în cei 27 de ani de la revenirea la grafia latină.
La piața din Cărpineni, Hâncești, oamenii au venit după mâncare, nu sunt scumpi la vorbă și se protejează care și cum poate.
Opinii ale unor reprezentanți ai generației formate după 1990, când țara pășea pe calea spre libertate. Un vox video realizat cu respectarea obligatorie a distanței sociale.
Cum a fost percepută starea de urgență și carantina introduse în regiunea transnistreană din 17 martie, și ce probleme a developat această criză a coronavirusului în stânga Nistrului? Întrebări la care răspunde directorul Școlii de studii politice de la Tiraspol, Anatoli Dirun.
În Republica Moldova, ceremoniile de 9 mai s-au redus la depuneri de flori, mesaje pe Facebook și discursuri. La fel și în regiunea transnistreană, unde numărul contaminărilor cu noul coronavirus a ajuns la aproape 600.
Prim-ministrul Ion Chicu a vorbit la Europa Liberă despre împrumutul rusesc și implicațiile lui.
Paștele în regimul special impus de lupta cu pandemia de coronavirus este neobișnuit, poate chiar apăsător. Moldovenilor li s-a cerut să stea acasă de Înviere, slujbele de la miezul nopții vor fi fără enoriași.
Între 8 și 16 aprilie, evreii din întreaga lume sărbătoresc Pesah – Paștele evreiesc, timp în care își amintesc de eliberarea poporului Israel din robia egipteană de acum trei milenii.
Cantina socială din orașul Vulcănești își continuă activitatea în perioada pandemiei de coronavirus. Purtând echipamente de protecție, bucătăresele gătesc și distribuie prânzuri calde persoanelor în etate din localitate.
Încarcă mai mult