Linkuri accesibilitate

Ştiri

Codoleezza Rice la Ierusalim

Consiliera presedintelui american pe probleme de securitate nationala, Codoleezza Rice a sosit in Israel. Rice urmează să faca ulterior o vizita in teritoriile palestiniene.

Un posibil armistiţiu între grupările extremiste palestiniene şi Israel

In procesul de pace in Orientul Apropiat au aparunt semnale positive: gruparile palestiniene extremiste ar putea anunta in urmatoarele 24 de ore un armistitiu, daca armata israeliana se retrage,

Ştirea zilei

aşa cum se pare ca s-a convenit deja, din anumite regiuni din Fisia Gaza. Potrivit ziarului palestinian Al Ayyam, la Ramallah, în Cisiordania şi la Cairo, grupările extremiste Hamas, Jihadul Islamic şi Fatah vor anunţa simultan mîine dimineaţă încetarea focului pe o perioadă de trei luni, cu condiţia ca Israelul să pună capăt acţiunilor militare împotriva lor.

Grupările palestiniene radicale insistă ca Israelul să înceteze toate tentativele de asasinare a liderilor acestor grupări, să ridice blocadele instituite în oraşe palestiniene, să pună capăt arestării palestinienilor şi să-i elibereze pe cei aflaţi în stare de detenţie.

Traian Băsescu: o colaborare PD - PNL la nivel urban ar fi salutară

Liderul Partidului democrat, Traian Băsescu a reafirmat dorinţa partidului sau de a colabora cu Partidul Liberal la alegerile locale. În marile centre urbane - este de părere liderul PD -ar fi avantajoasă crearea unei liste comune.

Ştirea zilei

În zonele rurale însa, cele doua partide ar trebui să meargă pe liste separate, din cauza modului diferit în care se voteaza acolo - a mai declarat Traian Băsescu la întîlnirea cu conducerea organizaţiei de tineret a Partidului democrat.

Congresul Propietarilor de Drept: 14 ani pentru retrocedarea a 5% din proprietăţi

Participanţii la Congresul Proprietarilor de Drept au criticat inconsecvenţele din legislaţia română în privinţa retrocedării bunurilor nationalizate şi au insistat asupra faptului că proprietatea este imprescriptibilă.

Ştirea zilei

Participanţii au constatat ca la aproape 14 ani de la căderea comunismului, au fost retrocedate aproximativ cinci la sută din proprietăţile preluate abuziv.

Guvernul a depistat 4 parlamentari mai presus de orice conflict de interese

Guvernul va propune Birourilor Permanente ale Camerei şi Senatului păstrarea calităţii de parlamentar, concomitent cu exercitarea funcţiilor actuale pentru patru persoane - a declarat purtătorul de cuvînt al Executivului, Despina Neagoe.

Ştirea zilei

Persoanele propuse sînt senatorul Mircea Popescu, membru în Consiliul de Administraţie al Eximbank, deputatul Florin Georgescu, membru în Consiliul de Administraţie al BCR, deputatul Ovidiu Muşetescu, preşedinte al Autorităţii pentru Privatizare şi deputatul Leonard Cazan, membru în comisia de privatizare a Băncii comerciale române.

Miron Mitrea: Dracula Park va depinde de interesul (diabolic) al investitorilor

Proiectul Dracula Park nu reprezintă o prioritate pentru România si pentru turism - a declarat Miron Mitrea, Ministrul Transporturilor, Constructiilor şi Turismului. După ce proiectul a fost mutat de la Sighisoara pe malul lacului Snagov, mai putin de 10 la suta din actionari s-au retras din aceasta afacere.

Mitrea a precizat ca ritmul proiectului va fi decis in viitor de interesul investitorilor privati si de Protocolul de stat, care administreaza terenul pe care ar urma să se ridice parcul de distractii.

Ion Iliescu: "De l'Union européenne avant toute chose"

Pentru Romania, nu exista alternativa la integrarea in Uniunea Europeana - a declarat presedintele Ion Iliescu presei austriece. Iliescu a salutat modelul social european, sustinind:

Ştirea zilei

“Statele Unite sint poate cea mai bogata tara din lume, dar diferentele sociale acolo sint enorme. Tarile din Uniunea Europeana au societatile cele mai echilibrate”.

Rugat sa comenteze decizia Romaniei de anul trecut de a semna cu Statele Unite un acord bilateral de exceptare in fata Curţii Penale Internationale, decizie criticata la vremea sa vehement de Uniunea Europeana,

presedintele Ion Iliescu a tinut sa reaminteasca faptul ca acordul nu va fi ratificat de parlament decit dupa ce Statele Untie si Uniunea Europeana ajung la un compromis.

Raid american într-un cartier din Bagdad - 900 de arestări în rîndul adepţilor vechiului regim

Intr-un cartier din nordul Bagdadului, un soldat american a fost ucis si alţi patru au fost răniţi. Incidentul s-a petrecut in cursul unei razii impotriva unui grup de irakieni, loiali fostului preşedinte Saddam Hussein. Peste 900 de personae au fost reţinute.

In ultimele zilei, cel putin 3 militari americani si 6 britanici cu fost ucisi in cursul unor incidente violente. Conductele petroliere si sistemul de distribuire a electricitatii in Bagdad au fost deasemeni atacate.

Adrian Năstase: România îşi pune speranţele în preşedinţia italiană a UE

Premierul Adrian Năstase a declarat ca România se bazează pe sprijinul Italiei pentru a accelera negocierile de aderare în perioada în care această ţară va deţine preşedinţia Uniunii Europene şi pentru a fi invitată să participe la dezbaterile legate de viitorul Europei.

Năstase arătat că este necesar ca proiectele realizate în cadrul structurilor europene să fie aplicate şi în ţările cu un randament economic relativ scăzut.

"Credem că România trebuie inclusă în planurile de investiţii europene pentru proiecte de infrastructură" - a spus Năstase. Italia preia la 1 iulie preşedintia Uniunii Europene.

Restructuratul guvern Năstase aprobă remanierea vechiului cabinet Năstase

In sedinţa guvernului s-a aprobat restructurarea cabinetului Năstase. Numarul ministerelor a fost redus la 14. Noutatile sint: Ministerul economiei si comerţului, Ministerul administratiei si internelor, Ministerul muncii, solidaritatii sociale si familiei, Ministerul transporturilor, constructiilor si turismului si Ministerul educatiei, cercetarii si tineretului.

In directa subordonare a premierul vor intra in viitor 18 agentii nationale intre care cea pentru privatizare si administrarea participatiilor statului, cea pentru investiţii străine si pentru intreprinderi mici si mijlocii, Comisia pentru prognoza, Institutul de statistica si Corpul de Control al guvernului.

Acest corp de control al guvernului stringe toate structurile de control de la nivelul ministerelor si este subordonat autoritatii nationale de control.

Parlamentari iranieni protestează împotriva arestărilor în rîndul studenţilor

Patru parlamentari pro-reformisti din Iran refuza sa parasească sediul parlamentului in semn de protest faţă de valul de arestari in rindul studentilor, care au demonstrat pentru accelerarea reformelor.

Manifestatiile studentesti au inceput la începutul lunii iunie si s-au incheiat dupa 10 zile, sub presiunea forţelor de ordine. Procurorul geneal al Iranului a anuntat ca 4 mii de persoane au fost retinute in timpul demonstratiilor, iar jumatate ramin in inchisoare.

Senatorul Frunda reales în Consiliul reprezentaţilor UDMR

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a fost reconfirmat în funcţia de preşedintele al Consiliului Reprezentanţilor unionali. Reuniunea Consiliului a avut loc la Tîrgu Mureş.

Premierul francez la Sankt Petersburg

Premierul Frantei Jean Pierre Raffarin a declarat ca tara sa va încerca sa aducă Rusia mai aproape de Uniunea Europeana. Raffarin a făcut această declaraţie la Sankt Petersburg, unde se afla la inceputul unei vizite de trei zile.

Casa Albă salută acordul israelo-palestinian (acord neconfirmat oficial)

Casa Alba a primit cu satisfactie stirea despre un acord intre israelieni si palestinieni, acord in baza caruia trupe israeliene ar urma sa se retraga din Gaza. Purtatorul de cuvant al Casei Albe Ari Fleischer a spus ca acest acord...

Ştirea zilei

- desi inca neconfirmat oficial - reprezinta un prim pas important pentru implementarea planului de pace cu sustinere internationala.

Declaratiile Casei Albe survin dupa ce televiziunea israeliana a transmis ca s-a ajuns la o intelegere cu palestinienii in cursul unei intalniri intre oficiali ai fortelor de securitate ale celor doua parti.

Cu putin timp inainte liderul fondator al Hamas declarase ca este pregatit sa semneze un acord de incetare a ostilitatilor impotriva israelului. Retragerea trupelor israeliene din unele zone din Gaza ar putea incepe luni 30 iunie.

Apel al autorităţilor saudite la adresa militanţilor islamişti

Autoritatile din Arabia Saudita au cerut tuturor militantilor sa se predea dupa ce principalul suspect in atentatele sinucigase de luna trecuta de la Riad, Ali al Ghamdi s-a predat autoritatilor. Conform agentiei oficiale de stiri saudite al Ghamdi este considerat de oficialitatile americane organizatorul atacurilor de la 12 mai care s-au soldat cu moartea a 35 de persoane intre care 8 americani.

Bosnia ratifică acordul de imunitate a cetăţenilor americane faţă de CPI

Bosnia a ratificat acordul cu Statele Unite prin care se angajeaza sa nu extradeze cetateni americani pentru a fi judecati de Curtea Penala Internationala. Bosnia a semnat luna trecuta acordul care confera acest tip de imunitate militarilor si altor cetateni americani in cazul in care ar fi acuzati de genocid, crime impotriva umanitatii sau crime de razboi. Aproape 40 de tari au semnat acorduri similare, printre care si romania, care a semnat prima, dar nu a ratificat inca acordul.

Convorbiri Rice - Abbas la Jericho

Consilierul prezidential american pentru securitate Condoleezza Rice va avea convorbiri consistente cu oficialitati israeliene si palestiniene in efortul de a consolida pasii catre instaurarea pacii intre cele doua parti.

Rice urmeaza sa se intalneasca asta seara cu Primul ministru palestinian Mahmoud Abbas in orasul Jericho si sa continue discutiile cu oficialitatile palestiniene duminica.

Deasemenea Condoleezza Rice se va intalni duminica cu Primul ministru israelian Ariel Sharon si separat cu mininistri israelieni de externe si al apararii.

Fenianul ameninţă cu nerespectarea armistiţiului

Autoritatile nord-coreene avertizeaza printr-o scrisoare trimisa Consiliului de securitate al ONU, ca in peninsula coreeana se va reinstaura starea de razboi, daca se va permite Statelor Unite sa intercepteze avioane sau nave nord-coreene, ministrul nord-coreean de externe precizand ca tara sa ar putea sa nu mai respecte armistitiul care a pus capat razboiului din peninsula koreeana de acum 50 de ani.

Administratia Bush intentioneaza sa solicite sprijinul Natiunilor Unite pentru un asemenea plan de interceptare, care are ca scop cautarea vasele nord-coreene suspecte de a acunde arme de distrugere in masa.

Comisia Europeană nu interzice aripa politică a grupării Hamas

Comisia Europeana a respins vineri apelul Statelor Unite de a pune gruparea Hamas pe lista pe lista organizatiilor teroriste. Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a declarat ca organul executiv al uniunii nu considera ca organizatia Hamas in intregul ei este implicata in activitati teroriste, mentionand in acest sens unele activitati cu caracter social ale Hamas, cum ar fi conducerea unor scoli si a unor clinici. Uniunea europeana a declarat ilegala aripa militanta Hamas, dar nu a interzis si aripa politica a acestei grupari.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG