Linkuri accesibilitate

În ajun de Paști, CSS propune extinderea interdicție de export a grâului


La Chișinău, Consiliul Suprem de Securitate, reunit la inițiativa președintei Maia Sandu, a cerut extinderea restricției privind exportul grâului din rezerva de stat.

Moratoriul pe exportul de grâu din rezerva de stat a expirat pe 12 aprilie.

Într-un mesaj postat ulterior pe Facebook, președinta a precizat că „am cerut extinderea restricției la exportul grâului din rezerva de stat, pentru a nu admite creșterea prețurilor la produse de panificație pentru categoriile de cetățeni cu venituri mici”. Exportul de grâu, din rezerva statului, a fost blocat la începutul lunii pentru două săptămâni, la cererea președintei și a Consiliului Suprem de Securitate, după ce se semnalaseră posibile nereguli.

Deputatul Vladimir Bolea (PAS), a spus atunci Europei Libere că problema nu constă în exportul în sine al grâului din rezerva statului, care rezervă oricum trebuie reînnoită odată la patru ani, ci în faptul că Agenția de Resurse Materiale nu a oferit acest grâu în primul rând fermierilor din țară. Noi am rămas profund uimiți când totuși rezerva de stat, aceste 16.855 de tone le-au dat unui comerciant, fără ca să facă publică posibilitatea pentru crescătorii de animale și producătorii de panificație că pot accesa de la rezerva de stat această cantitate de grâu” declar deputatul PAS în interviul cu Europa Liberă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG