Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Powell a declarat într-o reuniune la nivel înalt a reprezentanţilor din ţările membre ale Consiliului că speră într-o soluţie paşnică a crizei irakiene. Dar el a adăugat că membrii Consiliului trebuie să fie gata să impună rezoluţia care prevede “consecinţe grave” dacă Irakul nu se conformează.

„Oricît de grea s-ar putea dovedi calea pe care trebuie mers în chestiunea Irakului, nu trebuie să dăm înapoi de la necesitatea de a o lua pe această cale. Să sperăm că va exista o soluţie paşnică, dar dacă Irakul nu se conformează deplin, nu trebuie să dăm înapoi de la răspunderile pe care ni le-am luat” a spus Powell.

Membrii Consiliului sînt divizaţi în această chestiune. Ministrul rus de externe Igor Ivanov a spus că Rusia este pentru o soluţie politică şi a avertizat împotriva unor “acţiuni unilaterale”. Ministrul german de externe Joshka Fischer a spus că Germania este împotriva unei acţiuni militare contra Irakului, fiindcă ar putea crea “riscuri imprevizibile”în lupta globală contra terorismului.

Ministrul britanic de externe Jack Straw a sprijinit poziţia Statelor Unite, spunînd că Irakul va fi confruntat cu utilizarea forţei, dacă nu cooperează mai mult cu inspectorii ONU.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG