Linkuri accesibilitate

Mircea Geoană: acţiunile împotriva regimului de la Bagdad ar trebui să poarte girul ONU


România se pronunţă pentru acţiuni care să înlăture pericolul reprezentat de regimul lui Saddam Hussein, însă este de preferat ca aceste acţiuni să poarte girul Consiliului de Securitate ONU.

Poziţia a fost exprimată în cadrul unui discurs rostit de Mircea Geoană la centrul Size al universităţii americane John Hopkins. Comunitatea internaţională nu poate asista nepăsătoare la încălcări de genul celor de care se face vinovat Saddam Hussein – a subliniat Mircea Geoană în capitala americană.

După cum transmite corespondentul nostru în Statele Unite, tema dominantă a discursului lui Geoană a fost unitatea euro-atlantică, şeful diplomaţiei de la Bucureşti declarînd în context că ar fi o ironie a sorţii să i se permită lui Saddam Hussein să semene mărul discordiei între Europa şi Statele Unite.

La New York, Mircea Geoană s-a întîlnit cu secretarul general ONU, cu preşedintele Consiliului de Securitate şi cu ambasadorul american la Naţiunile Unite. Şeful diplomaţiei de la Bucureşti şi-a continuat vizita la Washington unde a avut deja consultări cu subsecretarul de stat Paula Dobrianski şi cu ministrul comertului.

Pe agenda vizitei figurează de asemenea întîlniri cu diplomaţi de la Departamentul de Stat, cu membri ai consiliului securităţii naţionale şi cu liderul majorităţii din Senat, cameră a Congresului unde va fi dezbătută ratificarea aderării României la NATO.
XS
SM
MD
LG