Linkuri accesibilitate

Liderul deputaţilor comunişti Stepaniuk sprijină iniţiativa preşedintelui Voronin de federalizare a Moldovei


Majoritatea parlamentara comunista de la Chişinău va sprijini iniţiativa preşedintelui Vladimir Voronin privind adoptarea unei noi Constituţii prin care Republica Moldova sa devină un stat federal, a declarat liderul deputaţilor comunişti, Victor Stepaniuc.

Iniţiativa şefului statului, care prevede pentru regiunea transnistreana un statut de subiect al federatiei, este foarte buna, a spus Stepaniuc, dar realizarea ei va fi dificila.

Spre deosebire de presedintele Voronin, care a propus ca Parlamentul să numească o comisie specială pentru elaborarea noii Constituţii, liderul deputatilor comunisti a pledat pentru înfiinţarea acestei comisii prin decret prezidential.

Înlocuirea actualei Constituţii a fost propusă de preşedintele comunist Voronin în vederea unei reglementari definitive a problemei transnistrene, autorităţile secesioniste de la Tiraspol fiind invitate să participle la elaborarea noii Legi Fundamentale a Republicii Moldova.

Potrivit unui comentariu difuzat de agentia oficiala de presa de la Tiraspol, Olvia-press, planul lui Vladimir Voronin este inacceptabil deoarece ar trata Transnistria de pe poziţii de superioritate. Administratia transnistreana ar accepta doar modelul Serbia-Muntenegru, care ar asigura punerea în aplicare a unui parteneriat echitabil în cadrul viitorului stat federal.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG