Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Mircea Geoană: “Faptul că Romania nu este încă membru al Alianţei Nato nu face ca garanţiile de natură politică şi militară de care dispune să fie mai puţin puternice. Declaraţia preşedintelui Bush la Bucureşti, că nimic de acum încolo nu se mai poate întîmpla României, transcende un text juridic. Este vorba de un angajament între oameni serioşi, între naţiuni care îşi respectă contractul”.

Şeful diplomaţiei româneşti a mai spus că Franţa şi alte ţări occidentale vor susţine în continuare România în perspectiva ratificării protocoalelor de aderare la NATO şi a integrării în Uniunea Europeană, chiar dacă aceste ţări au avut obiecţii legate de atitudinea autorităţilor române faţă de criza irakiană.

Mircea Geoană a făcut aceste declaraţii după ce a participat, împreună cu ministrul apărării Ioan Mircea Paşcu, la discuţii cu preşedinţii comisiilor parlamentare de politică externă şi de apărare asupra ratificării protocoalelor de aderare la NATO de către ţările membre ale Alianţei şi strategia comună pe această temă a parlamentului, ministerului de externe şi ministerului apărării.
XS
SM
MD
LG