Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit corespondentului Europei Libere în parlament, Radu Timofte s-a referit între altele la starea de tensiune din economie, cauzată de concurenţa neloială, de marea evaziune fiscală şi de lipsa de interes privind protejarea drepturilor de proprietate intelectuală aferente contractelor de privatizare.

Timofte a vorbit şi despre implicarea unor entităţi externe în slăbitrea puterii economice a Românei, inclusiv sub forma unor aşa-zise investiţii strategice.

Radu Timofte a mai spus că imaginea externă a României a fost şi este umbrită de invocarea unei anumite probleme şi nu de existenţa sa reală. Această imagine ireală, a precizat directorul Serviciului Român de Informaţii reprezintă un produs a ceea ce Timofte a numit o agresiune informaţională, şi “a lipsei de educaţie de securitate”. Ca urmare, a continuat Radu Timofte, SRI îşi propune ca obiectiv “securitatea informaţională a cetăţenilor, societăţii şi statului”. Radu Timofte a afirmat textual: “Cetăţenii României şi instituţiile statului au fost victimele unor manipulări puse la cale de excroci din conducerea şi compunera reţelelor de crimă organizată internaţionale, care mai sînt încă în umbră, fiindcă aceia care au fost scoşi în faţă sînt doar pioni neînsemnaţi”.

În ce priveşte justiţia, directorul SRI a afirmat că au fost puse în joc sume importante pentru influenţarea sau tergiversarea actului decizional în justiţie.

Cît priveşte problema terorismului, Radu Timofte a declarat că pe teritoriul României nu există grupări sau manifestări teroriste de sorginte internă, adăugînd însă că nu poate fi neglijat pericolul pe care-l reprezintă prezenţa pe teritoriul român a unor cetăţeni străini adepţi ai orientărilor extremiste sau a unor persoane suspectate că fac parte organizaţii teroriste.
XS
SM
MD
LG