Linkuri accesibilitate

Raport OCDE asupra migraţiei internaţionale


Potrivit unui raport asupra tendinţelor în migraţia internaţională, alcătuit de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare în Europa, Statele Unite au admis mai mult de o jumătate de milion de imigranţi permanenţi în perioada 2001 - 2002, cu 25% ma mulţi decît în 2000. În aceeaşi periaodă, numărul imigranţilor admişi de mai multe ţări europene, între care Austria, Franţa şi Elveţia a crescut cu aproximativ 15 procente.

Fluxurile de imingranţi au crescut substanţial şi în ţările din Europa de sud, în Canada şi Noua Zealandă, după ce aceste ţări au adoptat recent noi programe de regularizare a acestui fenomen. Singurele ţări unde numărul imigranţilor a înregistrat creşteri modeste au fost Japonia, Coreea de sud şi statele din nordul Europei.

Raportul OCDE vorbeşte şi despre modificările în originea geografică a fluxurilor de imigranţi, observînd apariţia unor noi “traiectorii”. De exemplu, a fost observaată creşterea numărului de imigranţi asiatici, în special chinezi şi filipinezi, şi a numărului de imigranţi din Rusia şi Ucraina, care au sosit în ţările membre OCDE.
XS
SM
MD
LG