Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


instituţionalizaţi din România, reprezintă un semn de grijă pentru copiii români. Potrivit agenţiei Mediafax, Ministrul român de Externe consideră că articolul publicat de Richard Arnitage în International Herald Tribune reprezintă un semnal de prietenie pentru România şi trebuie interpretat ca un indiciu al interesului său pentru o formulă "mai relaxată" a legislaţiei adoptate în România.

El a amintit că guvernul a încercat prin legea privind adopţiile internaţionale, care a fost deja votată în Senatul României, să rezolve această problemă printr-o formulă restrictivă, avînd în vedere că în acest moment este important ca România să găsească o formulă de echilibru între poziţia rezolvării cazurilor de adopţie exclusiv în România şi cea care nu exclude posibilitatea adopţiilor internaţionale.

"Ţinînd cont de experienţa foarte neplăcută pe care am avut-o în ultima perioadă în Parlamentul european, am preferat să mergem pe o formulă prudentă şi vom vedea ce va decide parlamentul în final" - a aprecizat Geoană.

El a adăugat că, "pînă una alta", România trebuie să treacă cu bine de ziua de 27 aprilie, cînd comisarul european Gunther Verheugen va participa la reuniunea de politică externă a Parlamentului european.
XS
SM
MD
LG