Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit agenţiei Mediafax, comunicatul precizează că SUA şi-au exprimat în mod constant preocuparea, înainte de toate, pentru situaţia copiilor, şi din acest motiv consideră că, "atît timp cît există copii abandonaţi în România, adopţiile internaţionale, de către familii iubitoare, sînt mai benefice pentru copii decît instituţionalizarea".

Ambasadorul SUA Michael Guest a organizat, joi, la reşedinţa sa, o recepţie la care au participat circa 20 de familii din SUA, care au adoptat copii din România. Michael Guest a declarat că este nevoie ca legea privind adopţiile internaţionale, votată de Senat, să fie schimbată, pentru a servi interesului copiilor abandonaţi.

Potrivit unui comunicat al Delegaţiei Comisiei Europene în România difuzat după recepţia ambasadorului SUA, adopţia internaţională ca “ultimă soluţie” trebuie înţeleasă în contextul prevederii care se referă la “importanţa menţinerii continuităţii mediului cultural, lingvistic, etnic şi religios în creşterea unui copil”.

Comisia Europeană este în favoarea moratoriului privind adopţiile internaţionale atîta vreme cît nu este în vigoare o legislaţie care să fie întrutotul compatibilă cu prevederile Convenţiei ONU privind Drepturile Copilului şi atîta vreme cît nu există capacitatea administrativă de aplicare a acestei legislaţii
XS
SM
MD
LG