Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Vorbind la Oak Ridge, Tennesee, unde sînt depozitate elemente de instalaţii nucleare libiene, George Bush a declarat: “Chiar dacă nu am găsit depozitele de arme de distrugere în masă, a fost corect să invadăm Irakul. Am eliminat astfel un duşman declarat al Americii care avea capacitatea de a produce arme de distrugere în masă şi le-ar fi putut furniza teroriştilor”.

În acelaşi discurs, George Bush a spus că Statele Unite nu au suficienţi agenţi de informaţii în străinătate: „Ţara noastră are nevoie de mai mulţi agenţi de informaţii pe tot globul. Avem nevoie de cea mai avansată tehnologie pentru a preveni ameninţările. Avem nevoie de o mai bună cordonare între serviciile de informaţii. Eu am nevoie şi Congresul are nevoie de cel mai bun spionaj din lume pentru a proteja poporul american”.

Declaraţia lui Bush survine la trei zile după ce un raport al Senatului de la Washington a criticat datele neconcludente puse la dispoziţie de serviciile de informaţii americane înaintea invadării Irakului în martie 2003

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG