Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ministrul georgian de externe Ghela Bezuashvili l-a acuzat pe presedintele Rusiei Vladimir Putin ca ar tensiona si mai mult relatiile dintre Georgia si Rusia prin sustinerea liderilor regiunilor separatiste din Georgia. Seful diplomatiei de la Tblisi a declarat ca Vladimir Putin s-a intilnit simbata la Soci cu liderii regiunilor separatste Abhazia si Osetia de Sud. Un purtator de cfuvint al Kremlinului a refuzat sa confirme aceasta informatie.

Presedintele in exercitiu al OSCE, ministrul belgian de externe Karel De Gucht a declarat ca se afla in contact permanent cu presedintele Georgiei Mihail Saakashvili, cu ministrul georgian de externe si cu seful diplomatiei de la Moscova,Serghei Lavrov, intr-o incercare de a reduce tensiunile dintre Moscova si Tbilsi, tensiuni exacerbate dupa ce miercuri autoritatile georgiene au arestat, sub acuzatia de spionaj, 4 ofiteri rusi.

Departamentul de stat american, Alianta Nord Atlantica, Uniunea Europeana si presedintii Ukrainei, Poloniei si Lituaniei au lansat un apel in care cer solutionarea diplomatica a tensiunilor dintre Rusia si Geoprgia.
XS
SM
MD
LG