Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Intr-un comunicat remis presei, Ministerul afacerilor Externe şi al Integrării Europene de la Chişinău îşi exprimă surprinderea faţă de relatările privind propunerea făcută la Bruxelles de ministrul de Interne român Vasile Blaga, ca România să coordoneze un Centru pilot al statelor UE de acordare a vizelor în Republica Moldova.

Comunicatul ministerului de externe al Republicii Moldova semnalează că autorităţile moldoveneşti conlucrează eficient cu cele din Ungaria, în acelaşi scop, centru de eliberare a vizelor urmînd să fie deschis peste o lună de zile sub egida ambasadei Ungariei la Chişinău.

Anterior, purtătoarea de cuvînt a ministerului de externe român, Corina Vinţan declarase că România vrea să înfiinţeze un Centru Comun de acordare a vizelor în Republica Moldova, după modelul pilot co-organizat de Ungaria, Austria şi Slovenia şi complementar acestuia. Potrivit declaraţiei purtătoarei de cuvînt; "Urmărim în paralel să satisfacem operativ cererile de viză pentru România, cît şi folosirea intensivă şi punerea la dispoziţia celorlalte state membre UE a facilităţilor consulare de care dispune România".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG