Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Guvernul de la Tbilisi a anuntat ca duminica elicoptere rusesti au deschis focul asupra a doua sate controlate de autoritatile georgiene in defileul Kodori din regiunea separatista abhaza.

Comandantul adjunct al fortelor terestre ruse, general locotentul Valeri Yevnevici a respins acuzatiile formulate de Georgia: “Dinspre Rusia este imposibil ca elicopterele sa isi croiasca drum prin acest defileu din cauza muntilor inalti. Muntele Elbrus are peste 5000 de metri. Elicoptere nu pot sa treaca peste muntii din Caucaz din motive tehnice”.

Consiliul de Securitate al Georgiei s-a intrunit in sedinta de urgenta, sedinta la care a participat presedintele Mihail Saakashvili. Acesta a declarat: “Este o provare foarte grava si periculoasa menita sa creeze haos si sa inrautateasca lucrurile”.

Ministrul georgian de externe a anuntat ca va discuta subiectul cu omologul sau rus. La rindul sau, ministrul de interne a anuntat ca in eventualitatea repetarii unui astfel de incident, fortele georgiene vor riposta.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG