Linkuri accesibilitate

Intr-un interviu cu Europa Liberă Marian Lupu dă asigurări că nu va părăsi AIE


Candidatul prezidenţial Marian Lupu a dat asigurări la Radio Europa Liberă că Alianţa pentru Integrarea Europeană va rămâne nezdruncinată, indiferent dacă el este sau nu ales preşedinte. Într-un interviu cu Valentina Ursu, liderul democraţilor a spus că mai există şanse ca noul şef al statului să fie ales până pe 11 noiembrie, chiar dacă întâlnirea avută astăzi cu liderul comuniştilor Vladimir Voronin nu a limpezit situaţia şi nu a răspuns întrebării: vor vota sau nu pentru Marian Lupu deputaţii comunişti.

Liderul Partidului Democrat a spus că exclude categoric formarea unei noi majorităţi de centru stânga cu Partidul Comuniştilor în defavoarea Alianţei pentru Integrarea Europeană.

De asemenea, el a respins o opinie formulată la Europa Liberă de ziaristul Dmitri Ciubaşenco, potrivit căruia Lupu ar putea face un joc dublu ca să câştige voturile comuniştilor, iar odată ales şef al statului s-ar putea alia cu foştii săi colegi comunişti pentru a-l demite pe speakerul Mihai Ghimpu şi pe premierul Vlad Filat: „Din moment ce Alianţa pentru Integrarea Europeană a creat structurile guvernamentale şi parlamentare nu poate fi vorba de dezmembrarea ei”, a spus Lupu.

Interviul integral va fi difuzat în această seară în emisiunea Europei Libere, „Moldova la Ora Şapte” și va putea fi ascultat și citit pe www.europalibera.org

XS
SM
MD
LG