Linkuri accesibilitate

Președintele Lukashenka dispune închiderea conductelor cu gaze naturale rusești destinate Occidentului


Presedintele din Belarus, Aleksandr Lukasenka a anuntat ca a ordonat sa se inchida sistemul de conducte de gaze ce tranziteaza tara sa si care transporta gazul natural din Rusia catre mai multe tari europene, dupa ce Rusia a anuntat ca compania Gazprom a micsorat cu 30 la suta gazele furnizate Belarusului din cauza datoriei pe care compania ruseasca o asteapta din partea Minskului. Anuntul a fost facut de presedintele de la Minsk in cadrul conferintei de presa comune cu seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, aflat la Minsk.

Gazprom a criticat decizia liderului din Belarus si a spus ca a directionat gazul catre tarile europene prin rutele din Ucraina. Gazprom spune ca Minskul are o datorie de aproape 200 de milioane de dolari, iar Minskul spune ca aceasta suma reprezinta exact taxa de tranzit pe care Gazpromul ar trebui sa o plateasca Minskului.

Comisia Europeana a cerut celor doua tari sa isi respecte obligatiile contractuale, in timp ce Lukashenka a declarat ca Moscova incearca sa umileasca tara sa prin deciziile pe care le-a luat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG