Linkuri accesibilitate

Premierul Filat și președintele BM Zoellick semnează 2 proiecte vizînd modernizarea infrastructurii și prevenirea catastrofelor climaterice


Guvernul moldovean a reuşit să îmbunătăţească remarcabil climatul de afaceri din ţară, dar rămân multe de făcut – a apreciat preşedintele Băncii Mondiale Robert Zoellick, la o conferinţă de presă la Chişinău. Zoellick a precizat că Banca Mondială poate acţiona cel mai eficient în cooperare cu alte instituţii financiare şi ţări donatoare, cum a demonstrat-o reuniunea de la Bruxelle, la care Republicii Moldova i s-a promis un sprijin de 2,6 miliarde de dolari, în decurs de câţiva ani. Efectul acestor credite, a continua Zoellick, va depinde insă numai de eforturile depuse în Republica Moldova.

Declaraţiile au fost făcute la Chişinău, unde Zoellick a semnat astăzi, împreună cu premierul Vlad Filat, două proiecte care vor fi aplicate cu sprijinul Băncii Mondiale. Unul prevede modernizarea infrastructurii, cel de al doilea se concentrează pe prevenirea catastrofelor climaterice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG