Igor Cașu scrie în Adevărul că Senatul României este pe cale să adopte o lege prin care ziua de 31 august să fie declarată sărbătoare oficială a Limbii Române. La Chişinău această zi este serbată din 1990. La douăzeci de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, dacă tot nu am reuşit să facem prea multe împreună, nu ar fi rău, într-adevăr, să începem să avem măcar o sărbătoare comună cu cei din România, incheie Igor Cașu.
Din cotidianul Adevărul mai aflați că fiecare al patrulea proaspăt consilier municipal de Chișinău este patron de firmă, opt din ei din fracţiunea Partidului Comuniştilor şi şase de la Partidul Liberal.
Prin Tatiana Corai aflăm de la un cititor al ziarului Timpul care a telefonat la redacție că foarte multi legumicultori cresc legume de două feluri, cele pentru consum intern crescute obișnuit, iar cele pentru vânzare la piață sunt întreținute cu diferite substanțe chimice care le-ar face mai frumoase. Tatiana Corai se întreaba de ce n-a auzit niciodata că cineva sa fie pedepsit că a vândut castraveți cu prea mulți nitrați, în schimb a auzit despre multe cazuri de intoxicări din acest motiv.
Constantin Tănase comentează un material semnat de liderul marcant al Interfrontului din anii ’90, Andrei Safonov, care se prezintă drept analist politic, despre care nu se știe dacă e și cetățean al Moldovei sau doar al Pridnestroviei. Potrivit materialului citat, în Moldova ar trebui să se editeze lucrări de istorie pentru tineretul Moldovei, în care s-ar demonstra beneficiile aflării fostei RSSM în componenţa URSS, în contrast cu tragedia aflării sub robia românească.
Petru Bogatu o scrie pe șleau in Jurnal de Chisinau: Transnistria funcţionează în prezent ca o gubernie rusească. Toţi pensionarii şi veteranii războiului de la Nistru primesc subvenţii generoase din Federaţia Rusă. Aproape jumătate din populaţie are paşapoarte ruseşti. Iată explicația rezistenţei interioare puternice împotriva revenirii teritoriului din stânga Nistrului sub jurisdicţia Moldovei.