Linkuri accesibilitate

Evgheni Şevciuk: Este decizia lui Igor Smirnov să rămână sau nu în Transnistria


Primele măsuri ale noului lider de la Tiraspol Evgheni Şevciuk vor viza stabilizarea sistemului financiar al regiunii transnistrene.

Într-un interviu pentru Komsomolskaia Pravda în Moldova, Şevciuk a spus că imediat după asta va întreprinde „paşi meniţi să simplifice procedura de trecere a frontierei pentru cetăţenii cu paşapoarte transnistrene”. „Acest lucru nu va însemna ridicarea hotarului, ci numai un regim simplificat”, a spus Şevciuk, adăugând că alte măsuri de simplificare a regimului de trecere vor fi adoptate după formarea noului guvern de la Tiraspol şi că aşteaptă măsuri similare şi din partea Chişinăului.

Noul lider transnistrean a calificat drept „fantezii ale oponenţilor” afirmaţiile că ar avea de gând să cedeze Transnistria Republicii Moldova.

Referindu-se la soarta de mai departe a actualului lider transnistrean Igor Smirnov, Şevciuk a spus că „este o chestiune personală a lui Smirnov” să decidă dacă va rămâne sau nu în Transnistria şi că relaţiile sale cu Smirnov vor fi bazate pe lege, la fel ca şi cu oricare alt locuitor al Transnistriei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG