Linkuri accesibilitate

In discursul său anual despre starea uniunii, președintele Statelor Unite, Barack Obama a pledat pentru justiție socială și investiții economice


Președintele Statelor Unite, Barack Obama a denunțat inechitățile economice din America și a propus taxe mai mari pentru cei bogați într-un discurs despre starea națiunii menit să convingă alegătorii să-i acorde un al doilea mandat la alegerile din noiembrie.
Vorbind în fața camerelor reunite ale Congresului în unul din cele mai importante evenimente politice anuale, Obama a spus că restabilirea justeței sociale este „o chestiune definitorie”. De asemenea, el a propus ca o jumătate din economiile obținute prin retragerea din Irak și Afganistan să fie folosite pentru noi investiții în infrastructura americană.
Sondajele de opinie arată că americanii sunt divizați în atitudinea față de realizării președintelui Obama. Cei mai mulți sunt nemulțumiți de politica sa economică. Candidații republicani la președinție au descris drept populist discursul de noaptea trecută.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG