Linkuri accesibilitate

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin a acceptat întâlnirea cu Igor Dodon, care-i cere sfatul dacă să sprijine candidatura magistratului Nicolae Timofti la funcția de șef al statului


Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin a acceptat o întâlnire cu Igor Dodon, care-i cere sfatul dacă să sprijine vineri candidatura magistratului Nicolae Timofti la funcția de șef al statului sau să provoace alegeri parlamentare anticipate.

Într-un comunicat de presă, Voronin spune că-l va primi la sediul PCRM pe fostul său coleg de partid, mâine dimineață. Întâlnirea va avea loc două zile înainte de alegerile prezidențiale de la 16 martie. În vârstă de 63 de ani, Nicolae Timofti, președintele Consiliului Superior al magistraturii, a fost propus de Alianța pentru Integrare Europeană și este singurul candidat.

Igor Dodon care deține împreună cu alți doi deputați desprinși din PCRM anul trecut voturile cheie a declarat că își va anunța decizia joi, dorind să verifice mai întâi dacă Timofti este ”statalist”. Opoziția comunistă boicotează alegerile prezidențiale pe care le consideră ilegale pentru că au întârziat prea mult și cere alegeri parlamentare anticipate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG