Linkuri accesibilitate

Preşedintele Barack Obama a calificat atacurile de la Boston drept „teroriste”


Cel puţin trei morţi şi peste 150 de răniţi, unii în stare gravă: acesta este pentru moment bilanţul atacului care avut loc luni la Boston, în timpul maratonului. Iar astăzi, într-o scurtă declaraţie de presă, preşedintele Barack Obama a calificat pentru prima dată atacurile drept „teroriste”, confirmând şi faptul că ancheta deschisă de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) este o „investigaţie în acte de terorism”. Nu se ştie încă cine poartă responsabilitatea pentru atacuri, a mai declarat preşedintele Obama.

După atacurile cu bombe de la Boston, care au avut loc ieri, guvernatorului statului Massachussets, Patrick Deval a declarat, la o conferinţă de presă, că nu au fost decât două bombe. Cele care au explodat în apropierea liniei de sosire a maratonului din oraş, provocând moartea a cel puţin trei persoane şi rănirea a circa 150, unele în stare gravă.

Guvernatorul a precizat că alte pachete despre care iniţial se credea că ar fi bombe neexplodate, s-au dovedit a fi numai obiecte irelevante.

Reprezentanţii FBI, care conduc acum ancheta, au promis, la aceeaşi conferinţă de presă, că ancheta va fi una internaţională şi se va încheia numai cu „prinderea vinovaţilor”. Biroul Federal de Investigaţii a respins speculaţiile că ar fi existat avertismente înainte de maraton sau că alte oraşe americane ar fi acum în pericol.

Imediat după atacurile de la Boston, nivelul securităţii a fost ridicat în multe mari oraşe americane.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG