Linkuri accesibilitate

PLDM: decizia CC este una „strict politică” cu potențial impact negativ


PLDM spune că decizia de luni seara a Curții Constituționale de a invalida candidatura liderului liberal-democrat, Vlad Filat la funcția de prim-ministru este „strict politică”, cu un potențial „impact negativ pe termen lung asupra dezvoltării democratice a Republicii Moldova”.
Într-o declarație difuzată astăzi, PLDM spune că desemnarea lui Filat de către șeful statului să formeze noul guvern este „absolut legală”. Declarația spune că „PLDM va acţiona în conformitate cu principiile statului de drept, cu normele democratice şi valorice europene autentice”, dar nu precizează dacă se va conforma deciziei.
Decizia Curții care l-a descalificat pe Filat pe motiv că guvernul său a fost demis „pentru suspiciuni de corupție” este o lovitură majoră pentru liderul liberal-democraților și PLDM. În declarația de azi, partidul recunoaște că în zilele și orele de până la decizia instanței, „PLDM a făcut concesii fără precedent, acţionând în detrimentul partidului şi al liderului său” pentru a crea o majoritate parlamentară și evita anticipatele.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG