Linkuri accesibilitate

În Egipt a fost introdusă starea de urgenţă


Guvernul Egiptean a decretat starea de urgenţă pentru o lună de zile, după ce forţele de securitate egiptene au luat astăzi cu asalt cele doua tabere cu protestatari, care cer repunerea în funcţia de preşedinte a lui Muhamed Morsi, înlăturat de la putere de armată, luna trecută.

Televiziunea egipteană de stat a relatat că 200 de oameni au fost omoriţi, în timp ce Frăția Musulmană vorbeşte de 2000 de morţi şi 10 mii de răniţi.

Guvernul a dat o declaraţie in care arata ca forţele de securitate au acţionat „cu multă reţinere”.

Trenurile au fost suspendate pentru a nu permite sosirea in capitala a egiptenilor care ar vrea sa răspundă apelurilor Frăției Musulmane de a continua protestele.

Uniunea Europeana a cerut ambelor părţi sa dea dovada de reţinere. Ministerul german de externe a cerut părţilor să aleagă calea dialogului si nu pe cea a confruntării, iar preşedintele Turciei Abdulah Gul a criticat intervenţia forţelor de securitate considerând-o „inacceptabilă”. Premierul turc a cerut Ligii Arabe si Consiliului de Securitate ONU sa acţioneze pentru a pune capăt violenţelor. In timpul violenţelor un cameraman de la televiziunea britanica Sky a fost omorât, iar un corespondent al Vocii Americii a fost reţinut pentru o scurta perioada de timp de politie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG