Linkuri accesibilitate

Owiny Sigoma Band


Amestec de tradiție est-africană și ritmuri electronice occidentale




Owiny Sigoma Band este o trupă londoneză alcătuită din doi kenieni și cei cinci britanici care fac împreună grupul electro-funk Elmore Judd.

Totul a început când britanicii, între care îi amintim aici pe Jesse Hackett la clape și Sam Lewis la ghitară, au călătorit la Nairobi, Kenia, pentru a lua parte la un program de schimburi culturale organizat de Art of Protest, o asociație care promova muzica locală.

La Nairobi, cei cinci i-au întîlnit pe Joseph Nyamungu (care cântă la un fel de liră africană numită nyatiti), și percuționistul Charles Owoko, ambii specializați într-un gen muzical tradițional numit luo.



Așa a luat parte septetul Owiny Sigoma Band (Owiny Sigoma e numele satului unde s-a născut Charles Owoko), iar în 2011 au lansat primul lor album prezentînd lumii un amestec de tradiție est-africană și ritmuri electronice occidentale.

Al doilea lor album se numește „Power Punch”, a apărut în 2013, și noi ascultăm acum piesa „Owiny Techno”.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG