Linkuri accesibilitate

Recomandările Europei Libere pentru aparițiile muzicale ale lui 2013 (I)


Detaliu de pe coperta albumului „Wed 21” al Juanei Molina.

Folk, electronica, digital-pop, soul-electro, bass, world și jazzLa microfon Lucian Ștefănescu, doamnelor și domnilor bine v-am găsit la obișnuitele recomandări muzicale de sfîrșit de an ale Europei Libere, o selecție a aparițiilor lui 2013 în domeniile electronica, folk, digital-pop, soul-electro, bass, world, și jazz.

2013 a fost foarte dens în ce privește două genuri aproape marginalizate în anii din urmă, folk și soul, dar care au revenit în forță între altele din cauza „recuperării” lor de către electronica și electro.

Un prim exemplu îl afăm în Argentina, unde actrița și cântăreața Juana Molina și-a lansat ultimul album, „Wed 21”.

Un album ce arată o poftă nestăvilită pentru experiment și explorare, deși genul utilizat, muzica folk, pare de ani buni închistat în forme fixe, manierism și banal.

Nu e însă cazul Juanei Molina, care interpretează piesa „Eras”.

Din Argentina în Marea Britanie , mai precis la Londra, unde șase tineri reuniți în trupa The Hics au lansat albumul „Tangle”, o fuziune subtilă între soul, downbeat electronica, hip-hop și jazz.Și cum Africa nu poate lipsi din recomandările muzicale ale Europei Libere de sfîrșit de an, vă propun în continare piesa „Sikey”, cu Rokia Traoré , de pe albumul „Beautiful Africa”

Continuăm cu piesa „Shake Em Down”, de pe albumul „Symphony of Curves” lansat de Transient

O rupere de ritm acum, piesa „Unicorn”, de pe albumul „Beautiful Rewind” al muzicianului britanic Kieran Hebden, cunoscut și sub numele de Four Tet. Va urma un scurt popas în pop-ul suedez, „Mr. Fredrikson” cu Jay-Jay Johanson.

Africa din nou, dar din Marea Britanie, Owny Sigoma Band de la Londra, cu piesa „Owny Techno”, un amestec de tradiție africană și ritmuri electronice, iar în încheierea programului, piesa „Karma Party” cu una din trupele poloneze de jazz ale momentului, Mozdzer, Gustafsson, Fresco.

Partea a doua a recomandărilor Europei Libere pentru aparițiile lui 2013 în domeniile electronica, folk, digital-pop, soul-electro, bass, world, și jazz în seara de Anul Nou.

La mulți ani!
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG