Linkuri accesibilitate

UE regretă noul embargo rus impus exporturilor de produse de carne din Moldova


Uniunea Europeană a declarat că regretă decizia autorităţilor ruse de a interzice importul mai multor categorii de produse moldoveneşti din carne, în aceeaşi zi în care Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Asociere cu UE, se arată într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al UE pentru comerţ, John Clancy, citată de IPN.

În declaraţie se afirmă din nou că Acordul de Asociere, care include şi Acordul de liber schimb, este întru totul compatibil cu regimul de schimb preferenţial moldo-rus şi că nu există nici cel mai mic impact negativ asupra acestor aranjamente comerciale. Mai mult, John Clancy subliniază că ratificarea Acordului de Asociere cu UE, este o dovadă a alegerii democratice a poporului moldovean.

Pe 2 iulie, Serviciului federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselhoznadzor) a decis interzicerea importului de carne procesată din Republica Moldova, începând cu data de 5 iulie, invocând încălcări ale normelor fitosanitare şi ale cerinţelor Uniunii vamale de către companiile moldoveneşti.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG