Linkuri accesibilitate

Sabina Fati
Sabina Fati

Noul președintele al României este Klaus Iohannis. LiveBlog

Sabina Fati, care a relatat în direct în primul tur al alegerilor prezidențiale din România din 2.11.2014, își continuă blogul cu ocazia celui de-al doilea tur de scrutin din 16 noiembrie.

21:19 17.11.2014

Victoria lui Klaus Iohannis din 16 noiembrie 2014 a generat o emoție puternică, de parcă s-ar fi întâmplat ceva extraordinar în România, de parcă ar fi avut loc o schimbare cu efecte inediate. Diferența mare dintre el și Victor Ponta a fost dată de furia oamenilor, fiindcă prietenilor sau rudelor lor care muncesc în străinătate le-a fost furat dreptul de vot. Înfrângerea lui Ponta a fost mai mult decât o răzbunare, fiindcă dintr-o dată lumea a putut să o comparație între un candidat politicos, care vorbește puțin, fără să se certe, cu o gândire închegate, cu un stil auster și premierul care și-a plagiat teza de doctorat, a refuzat să accepte că România a intrat în recesiune tehnică, iar apoi chiar înainte de alegeri a încercat să-i mituiască pe profesori dăndu-le câte 150 de euro de la buget pentru fiecare. În plus e posibil ca românii să se fi plicitisit de omniprezența lui Victor Ponta la toate posturile de televiziune, în fiecare zi, de mai multe ori. S-a erodat în doi ani,aproape cât Traian Băsescu în 10.

Sunt desigur o mulțime de întrebări, la care așteptăm răspunsuri în următoarele două-trei luni: va reuși Iohannis să se impună în fața noului mare PNL format din PDL și PNL, înainte de a-și prelua fotoliul de la Cotroceni în 22 decembrie, va reuși să-i convingă pe parlamentari să conserve independența jusitției, va reuși oare Klaus Iohannis să-și construiască în timp o majoritate serioasă? Antena 3 deja l-a amenințat pe Iohannis cu suspendarea, reamintind lumii că după noua lege președintele poate fi demis cu 30 la sută din voturile electoratului.

Lucrurile sunt complicate, dar deocamdată entuziasmul e mare

20:47 17.11.2014

Liderul PNL Iaşi Cristian Adomniţei susţine că votul masiv al ieşenilor pentru Klaus Iohannis este un vot pentru realizarea autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş, în favoarea căreia s-a pronunţat Iohannis, Adomniţei cerând PSD să sprijine concret acest proiect

20:45 17.11.2014

"Surpriza transilvăneană" se intitutlează articolul publicat de The Economist despre alegerile din România

20:43 17.11.2014

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis ar putea fi luat mâine în discuți de către judecatorii Curții Supreme, fără a se începe însă judecarea acestuia, magistratii urmând să stabilească dacă recursul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) este sau nu admisibil, potrivit Mediafax.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG