Linkuri accesibilitate

Principalul suspect în cazul Nemțov își retrage mărturia


Suspectul principal, care și-a recunoscut inițial implicarea în asasinarea politicianului rus de opoziție Boris Nemțov, și-a retras mărturisirea, spunându-i unui activist pentru drepturile omului că a fost maltratat și că i s-a promis eliberarea unui fost subaltern în schimbul asumării vinovăției. Zaur Dadaiev, fost ofițer de poliție cecen, este citat cu aceste declarații într-un raport publicat pe site-ul Consiliului pentru drepturile omului de pe lângă președintele Federației Ruse.

Autorul raportului, Andrei Babușkin, l-a vizitat pe Dadaiev la centrul de detenție Lefortovo de la Moscova, împreună cu reprezentanți ai unei Comisii de monitorizare civică și un jurnalist al publicației Moskovsky Komsomolets. Reținut pe 5 martie în Ingușetia, Dadaiev a spus că a fost ținut două zile încătușat cu cagula pe cap. „Se striga într-una: 'Tu l-ai ucis pe Nemțov?’ Răspundeam că nu”, este citat Dadayev de Moskovsky Komsomolets. El ar fi recunoscut vina în schimbul eliberării unui fost subaltern împreună cu care a fost reținut și care a dispărut ulterior.

Potrivit agenției AFP, activistul Babușkin a mai declarat că se pare că Dadaiev, pus oficial sub acuzare pe 8 martie de un tribunal din Moscova, a fost torturat în timpul interogatoriilor: pe corpul său se văd mult echimoze și vînătăi.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG