Linkuri accesibilitate

Dub Colossus


O fuziune despre care unii spun că face să duduie formidabil de bine cluburile de dans de la Addis Abeba și Londra.

Ghitarist, basist și programator de muzici, Nick Page (cunoscut și sub numele de Dubulah) a format în 1990 împreună cu Tim Whelan și Hammid Man-Tu formidabla trupă Trans-Global Underground.

După ce a compus și cântat cu Trans-Global Underground șapte albume, Page formează în 1997 grupul Temple of Sound, iar apoi, în 2006, călătorește în la Addis Abeba în Etiopia, unde explorează stilurile tradiționale Azmari, popul etiopian al anilor 1960, și etiojazzul anilor 1970.

La Addis Abeba, Nick Page întîlnește cîțiva muzicieni etiopieni cu care formează trupa Dub Collosus: vocalistele Tsedenia Gebremarkos și Sintatyehu ‘Mimi’ Senebe (aceasta din urmă numită și „Edith Piaf a Etiopiei”), pianistul Samuel Yirga, saxofonistul Feleke Hailu, și Teremage Woretaw, etnic azmari, un virtuos al viorii cu o singură coardă numită messenqo.

Dub Colossus au lansat opt albume de studio, sînt o excelentă trupă de concert, și cântă una din cele mai inventive și plină de surprize formule de fuziune: stiluri etiopiene tradiționale și contemporane amestecate cu jazz, dub reggae și ska. O fuziune despre care unii spun că face să duduie formidabil de bine cluburile de dans de la Addis Abeba și Londra.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG