Linkuri accesibilitate

UE va sprijini agricultura și dezvoltarea rurală în Moldova cu 64 de milioane de euro


Premierul moldovean Chiril Gaburici și directorul pentru Vecinătatea Estică a Comisiei Europene, Gerhard Schumann-Hitzler, semnează astăzi un acord prin care Uniunea Europeană acordă un sprijin pentru agricultură și dezvoltarea rurală de 64 de milioane de euro (programul EMPARD).

Într-un interviu cu Europa Liberă, ministrul Agriculturii, Ion Sula, a precizat că „53 de milioane de euro vor fi destinați pentru dezvoltarea agriculturii și a mediului rural în Republica Moldova, prin intermediul Fondului de subvenționare. Această sumă va fi divizată pentru trei ani de zile, inclusiv, pentru anul 2015, 17 milioane de euro”.

Semnarea acordului de finanțare are loc cu o zi înainte de un protest anunțat de principalele trei asociații de fermieri pentru a cere între altele subvenții de stat mai mari și dobânzi mai mici la creditele agricole. Anul trecut, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură a distribuit aproximativ 110,7 milioane de lei (aproximativ 6,7 milioane de euro) din fondurile ENPARD pentru 525 de ferme şi întreprinderi agricole, creând peste 1200 de noi locuri de muncă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG