Linkuri accesibilitate

BNM a confirmat pentru Europa Liberă că raportul Kroll privind băncile problematice va fi prezentat guvernului


Premierul Chiril Gaburici a spus că raportul firmei de audit „Kroll” despre situația de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank va fi distribuit chiar miercuri miniștrilor. Răspunzând unei solicitări a ministrului educației, Maia Sandu, Gaburici a mai spus la ședința de guvern că așa-numitul „raport Kroll”, despre presupusa fraudare a 13 miliarde de lei de la cele trei bănci, va fi prezentat oficial executivului miercurea viitoare.

Gaburici nu a spus însă dacă și când va fi prezentat raportul publicului larg. Banca Națională, care a ajutat anul trecut, înainte de alegerile generale, cele trei bănci cu aproape 10 miliarde de lei, a confirmat pentru Europa Liberă că raportul va fi prezentat guvernului și unei structuri prezidate de premier, Comitetul Naţional pentru Stabilitate Financiară. Dar nici purtătoarea de cuvânt BNM Rodica Teleucă nu a putut spune dacă raportul va fi dat publicității.

Compania Kroll Associates UK Limited, înregistrată în Marea Britanie, a fost selectată de Banca Națională pentru a efectua o anchetă preliminară în cazul celor trei bănci problematice. Compania urma să identifice și posibile modalități de recuperare a activelor Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank.​

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG