Linkuri accesibilitate

Donald Tusk: „Parteneriatul Estic este acum prioritatea întregii Europe”


„Nu este un summit al extinderii”, a declarat presei la Riga Jean-Claude Junker, preşedintele Comisiei Europene, în prima zi a reuniunii Parteneriatului Estic. „Trebuie însă să fim siguri că fiecare ţară participantă are o perspectivă europeană”, a spus Junker, cu referire la cele șase state membre ale Parteneriatului Estic. „Noi nu suntem pregătiţi, ele nu sunt pregătite [pentru extindere], dar procesul continuă”, a mai declarat J-C.Junker.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a pledat, pe de altă parte, tot la Riga, pentru o abordarea flexibilă, diferenţiată a ţărilor din Parteneriat, pentru că „mesajul summitul este şi el diferit pentru fiecare ţară în parte”.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a ţinut să precizeze că a venit la Riga cu trei mesaje simple: „Uniunea Europeană nu se lasă intimidată..., în pofida războiului pornit anul trecut. Uniunea Europeană îşi susţine partenerii estici... Parteneriatul Estic este acum prioritatea întregii Europe, nu numai a Europei Centrale şi de Est cum era cu cinci ani în urmă”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG