Linkuri accesibilitate

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin acuză Moldova și Ucraina că ar impune „o blocadă socio-economică dură” regiunii transnistrene


Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat Moldova și Ucraina că impun „o blocadă socio-economică dură” regiunii transnistrene, dar i-a asigurat pe locuitorii ei că Rusia nu-i va abandona. „Pentru noi este important acum sa trimitem un mesaj intregii lumi, dar in primul rind poporului din Transnistria că, și în aceste vremuri grele Rusia va fi mereu alaturi de Transnistria cind e vorba de securitatea ei si a întregii regiuni, in a-i oferi stabilitate politică în sensul negocierilor diplomatice. Ne vom inteti aceste eforturi pentru a ieşi din situatia in care, din nefericire, unii dintre vecinii Transnistriei incearca sa impuna o blocada foarte dura socio-economică. Cunoaştem întreaga situaţie si toate eforturile noastre, o spun inca o data, vor fi intensificate…”

În remarcile făcute cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, oficialul rus a mai spus că țara sa va „continua politica ridicării de noi instituții medicale și de educație” în regiunea transnistreană.

XS
SM
MD
LG