Linkuri accesibilitate

Rezultate alegeri locale Chişinău. După procesarea a 100% din procesele verbale


Potrivit rezultatelor preliminare ale CEC, în municipiul Chişinău, după procesarea a 100% din procesele verbale, candidatul Partidului Liberal, actualul primar Dorin Chirtoacă a acumulat 53,54% din voturi, iar candidatul Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi - 46,46%.

Într-o declaraţie pentru presă făcută după numărarea a doar jumătate din voturi, Dorin Chirtoacă le-a mulţumit alegătorilor pentru sprijin, arătându-se convins că victoria este de partea sa.

Şi candidatul PSRM Zinaida Greceanîi le-a mulțumit alegătorilor pentru încrederea acordată. Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat însă că formaţiunea sa nu recunoaște rezultatele alegerilor pentru Primăria Chișinău, pe motiv că ar fi fost fraudate. Dodon a spus că PSRM va contesta în instanță rezultatele scrutinului și va cere anularea acestora. El i-a avertizat pe liderii PL, PDM și PLDM, pe care i-a numit „oligarhi”, „să nu se bucure înainte de vreme”.

Într-o conferinţă de presă susţinută după închiderea secţiilor de votare, președintele CEC, Iurie Ciocan, a anunţat că rata de participare la vot în turul doi al alegerilor locale din R. Moldova a fost de 47,73%, în total au participat 881.594 de alegători. Rata de participare la vot în Chișinău a fost de 48,79%. Rata de participare a tinerilor a fost de 9,5%. Cei mai activi alegători au fost cei cu vârste cuprinse între 51-60 de ani (22%) şi 61-70 de ani (17,1%).

Previous Next

XS
SM
MD
LG