Linkuri accesibilitate

Un raport al Autorității Olandeze pentru Siguranță acuză separatiștii pro-ruși de doborîrea avionului MH 17 deasupra Ucrainei cu un an în urmă


Președintele rus Vladimir Putin a declarat că ar fi „prematură” și „contraproductivă” înființarea unui tribunal ONU care să judece doborârea acum un an a unui avion malaiezian de pasageri, în estul Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit.
Potrivit biroul de presă al Kremlinului, Putin a făcut aceste comentarii într-o discuție cu premierul olandez Mark Rutte. Cei doi au vorbit la telefon cu o zi înainte de a se împlini un an, pe 17 iulie, de la accident.
Postul de televiziune CNN relatează, pe de altă parte, că în schița de raport a anchetatorilor olandezi se afirmă că avionul a fost doborât de separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. Potrivit surselor care au văzut schița raportului, citat de CNN, autorii acestuia, Autoritatea Olandeză pentru Siguranță, pun o parte din vină și pe compania de aviație malaieziană pentru că a trimis avionul de pasageri peste o zonă de conflict, cum era estul Ucrainei. Oficial, Rusia sugerează că vina ar reveni aviației militare ucrainene, acuzație respinsă de Kiev.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG