Linkuri accesibilitate

Datoriile la pensii și salarii în stânga Nistrului au depășit 43 de milioane de dolari


Datoriile administraţiei separatiste de la Tiraspol faţă de pensionarii transnistreni şi angajaţii bugetari au depăşit 43 de milioane de dolari (480 de milioane de ruble transnistrene). Cifra a fost anunţată de şefa executivului regiunii, Tatiana Turanskaia, la o şedinţă convocată marţi de liderul Evgheni Şevciuk.

Potrivit datelor administraţiei de la Tiraspol, în 7 luni ale anului 2015, în bugetul regiunii secesioniste au intrat cu 17% mai puţini bani, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Încasările din impozite au scăzut cu 19%, iar cele din taxele vamale s-au redus de două ori. Tatiana Turanskaia a spus că veniturile ratate ar fi putut acoperi datoria la pensii de 280 de milioane de ruble.

Din luna martie, executivul transnistrean achită doar 70 la sută din mărimea pensiilor şi salariilor, restul sumei fiind trecută la datorii. Tiraspolul acuză Chişinăul şi Kievul de instituirea unei blocade economice, în timp Moldova şi Ucraina spun că exportatorii transnistreni nu se pot eschiva regulilor internaţionale.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG